Новини

Поздравление на министър Банов по повод 1 ноември - Ден на народните будители

01.11.17

0282519001456926797_537248_600x458_xs.jpg

Министърът на културата Боил Банов поздрави учителите и възпитаниците на училищата по изкуства и култура, читалищните дейци и членове на читалищни настоятелства, както и всички съвременни будители по повод днешния светъл празник 1 ноември.

 „Честит 1 ноември – Ден на народните будители! Обръщам се към всички Вас, за да изразя голямото си уважение към това, което правите за развитието на българското училище и на българското читалище, за усилията, които полагате за възпитаването на достойни и мъдри граждани на страната ни, за това, че увличате младите хора в необятния и красив свят на науката, изкуството и духовността.
 
Вашата хуманна и многостранна дейност, Вашият професионализъм и всеотдайност са изключително необходими днес, за да продължим мисията на първите будители, като създадем нови възможности за достъп до познание и съхраним паметта. Благодаря Ви, за това, че се стремите към развиване на творческия и иновативния потенциал у всеки един човек, че пазите българщината и вековните ни традиции и ценности, като същевременно се справяте с нарасналата отговорност за образованието и възпитанието в ерата на високите технологии.
 
Бъдете любопитни, непредубедени и пазете жив пламъка на ентусиазма!”, се казва в приветствието на министър Боил Банов.

всички новини