Календар

backаприл 2017next
пвсчпсн
виж всички

Събори на народното творчество

Национален фолклорен събор "Рожен"

НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН СЪБОР „РОЖЕН”   По отколешна традиция, през август, българи от всички краища на Родината се стичат под Рожен на събор, където певци и инструменталисти се надпяват и надсвирват на няколко сцени. Там, на обвеяните с родопски легенди Роженски ливади, си дават среща поколенията. Тук от векове грее пламъкът на българщината. Чувства се истинския дух на родопчани.   С течение

Национален събор на българското народно творчество - Копривщица

НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО ТВОРЧЕСТВО „КОПРИВЩИЦА”   Националният събор на българското народно творчество се организира от Министерството на културата и Община Копривщица, с подкрепата на Областната администрация на София област, Българската национална телевизия, Българското национално радио, други министерства, ведомства и организации.   Съборът на българското