Регистър на добрите практики за опазване на НКН

Национален събор на българското народно творчество в Копривщица

Националният събор на народното творчество в Копривщица е вписан в Регистъра на добрите практики на ЮНЕСКО. Това стана по време на 11-тата сесия на Междуправителствения комитет за опазване на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО, която в момента се провежда в столицата на Етиопия - Адис Абеба. Линк към видеото, което е част от официалната номинация можете да видите ТУК   Година преди

Народното читалище

По време на сесията на Междуправителствения комитет за опазване на нематериалното културно наследство, която се провежда в Джеджу, Южна Корея, Народното читалище бе вписано в Регистъра на добрите практики!   Българските читалища (центрове на културните общности) са равномерно разпределени в цялата територия на България. Те са създадени от самите общности и са отворени за всички, независимо от