Календар

назад 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 назад

Кукерландия -2017

Фестивалът „Кукерландия“ е емблема на Ямбол като фестивален град. Събитието събира десетки хиляди участници и гости на града, дошли да съпреживеят пъстрото и оглушително зрелище. Мотото на „Кукерландия“ е „Когато фестивалът е живот“ и отразява както пълнокръвният живот на древните кукерски традиции по този край, така и веселото настроение, с което се зарежда всеки, който е станал

Кукерландия -2017

Девети национален фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”

Започна записването на млади таланти в Деветия национален фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”. Организаторите от Младежкия дом в Монтана очакват заявките за участие на индивидуални изпълнители, певчески групи и народни хорове; инструменталисти и битови оркестри, танцови формации и ансамбли. Крайният срок за кандидатстване е 10 април 2017 година.   Възможност да се включат във

26-ти Международен фестивал на маскарадните игри "Сурва 2017"

Програма на 26-тия Международен фестивал на маскарадните игри “Сурва 2017”       23 януари 2017 г. /понеделник/ - Пресконференция – Министерство на културата, Зала “Средец”, 11.00 ч.       27 януари 2017 г. /петък/   09.00 – 16.00 ч., Научна конференция в Конферентна зала, Дворец на културата  10.00 – 17.00 ч., Обединен детски комплекс  10.30 – 18.00 ч., Общински младежки дом  11.00

Симитлия - древната земя на кукерите

Слънчеви лъчи галят кукери, бабугери, мечки и мечкари, беляци, арапи, станчинари в Симитли. Хиляди мераклии, пазители на изконната кукерска традиция дефилират на бялата снежна партина на стадион „Арена”. „Добре дошли на 14-тия кукерски фестивал. Респект към всички вас. Благодаря, че пазите българския дух и утвърждавате Симитли като крепост на българщината”, приветства хилядите участници